Η Νάξος αποκτά πράσινο, καθαρό και φθηνό ρεύμα χάρη στη νέα ηλεκτρική διασύνδεση στην Υψηλή Τάση που ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες ο ΑΔΜΗΕ. Μετά από σχεδιασμούς πολλών ετών, το νησί ηλεκτρίστηκε μέσω του νέου υπερσύχρονου Υποσταθμού που τροφοδοτεί και τις «Μικρές Κυκλάδες», δηλαδή τη Σχοινούσα, τη Δονούσα και την Ηρακλειά.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Νάξο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος και η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ εγκαινίασαν τη δεύτερη και την τρίτη φάση των Κυκλάδων -ένα έργο-μαμούθ που περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις και έχει συνολικό προϋπολογισμό 832 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χαρακτηριστικά του έργου
Η διασύνδεση της Νάξου περιλαμβάνει την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου μήκους 45 χλμ. που συνδέει το νησί με τη Μύκονο σε βάθος 115 μέτρων και δεύτερο καλώδιο 7 χλμ. προς την Πάρο σε βάθος 45 μέτρων.
Επίσης ο νεοσύστατος υποσταθμός της Νάξου πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές παγκοσμίως, σέβεται απόλυτα την αρχιτεκτονική του τόπου και ελαχιστοποιεί την περιβαλλοντική όχληση. Χωροθετήθηκε δε κοντά στη θάλασσα για να μην εγκατασταθούν εναέριες Γραμμές Μεταφοράς πάνω στο νησί.



" 









