Η Schneider Electric πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού συμμετείχε ως Χορηγός στο συνέδριο που πραγματοποίησε ο Σ.Ε.Γ.Μ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών) στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2019, με θέμα: «Οι Μελετητικές-Συμβουλευτικές Επιχειρήσεις μπροστά στις νέες απαιτήσεις και αγορές».
Σκοπός του συνεδρίου ήταν η εξεύρεση νέων διεξόδων και πεδίων δραστηριοποίησης, όπως η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η συντήρηση των υποδομών, οι «έξυπνες πόλεις», οι αστικές αναπλάσεις, η πράσινη ενέργεια, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η νέα ψηφιακή εποχή.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Schneider Electric παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα επικοινωνίας της εταιρείας με τους μελετητές, μέσω του οποίου μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εργαλεία που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, όπως εξειδικευμένα software, οδηγούς τεχνικής εφαρμογής και κείμενα προδιαγραφών στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Επιπλέον, τους δίνεται η δυνατότητα να ενημερώνονται για θέματα της βιομηχανίας και για τις τάσεις της αγοράς, μέσα από ηλεκτρονικές εκπαιδεύσεις (webinars), white papers και blogs, ενώ μπορούν να επικοινωνήσουν με ειδικούς της εταιρείας εύκολα και άμεσα.
Με τη νέα πλατφόρμα, η SchneiderElectric εγκαινιάζει μια νέα εποχή αλληλεπίδρασης, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες των πελατών της.
Παράλληλα, ο κ. Αντώνης Ποθητός, Integrators & SpecifiersChannelsDirector της SchneiderElectric, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφορικά με τον Μελετητικό κλάδο και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, ανέδειξε τις λύσεις που προσφέρει η πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη πλατφόρμαEcoStruxure, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Internet of Things και μπορεί να αξιοποιηθεί για πιο ενεργειακά αποδοτικά και βιώσιμα κτίρια και data centers.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι: «Η πλατφόρμα EcoStruxure υλοποιεί αυτό ακριβώς που υπόσχεται το IoT, την έξυπνη διασύνδεση όλων των συσκευών και των διαδικασιών μιας εγκατάστασης. Μέσω αυτής προσφέρεται άμεση πληροφόρηση, βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων, μειώνοντας τις συνολικές καταναλώσεις».
Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο της εταιρείας και να δουν από κοντά την αρχιτεκτονική συστημάτων SmartPanel, ενσωματώνοντας τους νέους διακόπτες ισχύος MasterpactMTZ, που παρέχουν στον χρήστη μια πλήρη ψηφιακή εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.
Συγκεκριμένα, η αρχιτεκτονική SmartPanel, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης και ελέγχου της κατανάλωσης της ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, συμβάλλει στη μείωση του κόστους και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και στην μείωση των λειτουργικών εξόδων και παράλληλα, επιτρέπει την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν την ενέργεια και την εγκατάσταση μέσω on-line υπηρεσιών.