ΗΠΑ: Το Ορλάντο η 40ή πόλη που δεσμεύεται για 100% ΑΠΕ

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Ορλάντο στις ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με στόχο τη μετάβαση της πόλης σε 100% καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050. Το Ορλάντο είναι πλέον η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Φλόριντα που προχωρά σε μία τέτοια δέσμευση και συμμετέχει σε μια αυξανόμενη κίνηση 40 πλέον πόλεων σε εθνικό επίπεδο που έχουν δεσμευτεί για ένα 100% καθαρό ενεργειακό μέλλον.

«Σήμερα, το Ορλάντο παίρνει τη θέση του σε περιφερειακό, πολιτειακό και εθνικό επίπεδο ως μία προοδευτική πόλη που δεσμεύεται για ένα υγιέστερο, βιώσιμο μέλλον», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ψηφοφόρων, Κάρολ Ντέιβις. «Πρόκειται για το πρώτο, σημαντικό βήμα και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε την πόλη να ακολουθήσει συγκεκριμένα μέτρα που θα ενισχύσουν αυτή τη δέσμευση», πρόσθεσε. Με αντίστοιχο ενθουσιασμό και υποστήριξη υποδέχτηκαν την απόφαση διάφορες περιβαλλοντικές και προοδευτικές ομάδες και οργανώσεις για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των μειονοτήτων.

Το Ορλάντο είναι η 40ή πόλη στις ΗΠΑ που δεσμεύεται για 100% καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια, με τον δήμαρχο Μπάντι Ντάιερ να έχει εκφράσει την υποστήριξή του σε άλλες πράσινες πρωτοβουλίες τους τελευταίους μήνες, σε συνεργασία με άλλους δημάρχους, μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισίου από τον πρόεδρο Τραμπ.

Άλλες πόλεις της Φλόριντα που έχουν δεσμευτεί να μεταβούν σε 100% ανανεώσιμη ενέργεια περιλαμβάνουν το Σεντ Πίτερσμπεργκ και τη Σαρασότα. Εξάλλου, υπολογίζεται πως πάνω από 1.000 άτομα μετακομίζουν στην πολιτεία της Φλόριντα κάθε ημέρα, και η αύξηση του πληθυσμού αναμένεται να εντείνει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για τη λήψη μέτρων βιωσιμότητας.


Πηγή: www.naftemporiki.gr