Καθώς οι εμπορικές σχέσεις της Κίνας με τις Η.Π.Α. βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση τα τελευταία χρόνια, η BMW AG θέτει τις βάσεις για να αρχίσει να εξάγει από τη μεγαλύτερη αγορά της Κίνας σε αγοραστές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής.
Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου ηλεκτροκίνητου σπορ οχήματός της, το οποίο αποκαλείται iX3, το 2020 στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας στη βόρεια πόλη Shenyang και θα πουλήσει το συγκεκριμένο μοντέλο στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Brilliance China Automotive Holdings Ltd.
Ο γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων προσφέρει στους αγοραστές μια πρώτη γεύση του αυτοκινήτου με το «κόνσεπτ» που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη στο Auto Show του Πεκίνου.
Το iX3 project καθιστά την BMW την πρώτη μεγάλη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων πολυτελείας για να μεταφέρει παντού οχήματα υψηλής τεχνολογίας από την Κίνα. Πρόκειται για ένα σήμα στους καταναλωτές να μην ταυτίζουν πλέον τη χώρα αυτή με φθηνά και μόνο προϊόντα.
Θέτει την εγκατάσταση στην περιοχή Shenyang σε κατάσταση ώστε να προμηθεύει αυτοκίνητα SUV τις Η.Π.Α., δηλαδή τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη BMW, ακόμη και όντας σε ισχύ το πρόβλημα των υψηλότερων αμερικανικών δασμών έναντι των προϊόντων που κατασκευάζονται στην Κίνα. Η αναπτυξιακή κίνηση Made in China 2025 της κυβέρνησης δίνει στους ξένους κατασκευαστές αυτοκινήτων περισσότερη εμπιστοσύνη ότι τα τοπικά εργοστάσια που φτιάχνουν διάφορες κοινοπραξίες, διαθέτουν την κατάλληλη για εξαγωγές τεχνολογία.

Πηγή: www.newmoney.gr