H Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το «πράσινο» φως στη «ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.», προκειμένου να προχωρήσει στην απόκτηση ποσοστού 90% του μετοχικού κεφαλαίου της δραστηριοποιούμενης στον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας εταιρείας NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.
Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφασή της, η Επιτροπή ενέκρινε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 25 Ιουνίου 2018 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) του αποκλειστικού ελέγχου επί της NRG TRADING HOUSE, μέσω της εξαγοράς του 90% του μετοχικού της κεφαλαίου από την NRG GLOBAL ENERGY HOUSE LIMITED.
Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκέντρωση αυτή, που αναφέρεται, πρωτίστως, στην αγορά της παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής και στην αγορά της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής σε πελάτες Μέσης Τάσης και Χαμηλής Τάσης, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό της με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.