Τα ηλιακά φωτοβολταϊκά έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στα ξενοδοχεία μέσω της προσέλκυσης επισκεπτών και, το πιο σημαντικό, της μείωσης του λειτουργικού κόστους.
Τα κύρια κίνητρα για ένα ΦΒ έργο είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών, η αξιοποίηση των ακινήτων και η υποστήριξη της ενεργειακής ασφάλειας και του περιβάλλοντος. Παράλληλα ενισχύεται η φήμη του ξενοδοχείου και δυνητικά αυξάνονται οι επισκέπτες καθώς προσελκύονται και πελάτες που επιλέγουν καταλύματα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον για τη διαμονή τους. Συχνά τα έργα αυτά υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από κρατικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.  

Ιδανική λύση για ένα φωτοβολταικό σύστημα σε μία ξενοδοχειακή μονάδα αποτελεί το  Huawei SUN2000-25KTLM5. Ο τριφασικός Huawei SUN2000-M5 οδηγεί το φωτοβολταϊκό σας σύστημα στο επόμενο επίπεδο. Ο έξυπνος μετατροπέας με την τε­ράστια ονομαστική ισχύ έχει μέγιστη απόδο­ση 98,40 %. Σε συνδυασμό με Huawei LUNA2000-200kWh-2H1 Energy Storage System, το ESS αποθηκεύει και απελευθερώνει ηλεκτρική ενέργεια που ελέγχεται από το Smart Rack Controller. Αποτελείται από το σύστημα παροχής και διανομής ρεύματος, σύστημα παρακολούθησης, σύστημα ελέγχου περιβάλλοντος και σύστημα πυρόσβεσης.  
Το ESS διαθέτει ασφάλεια, αξιοπιστία, χαμηλό κόστος, υψηλή ενεργειακή απόδοση και έξυπνη διαχείριση. Το προϊόν συνεργάζεται με το σύστημα διαχείρισης φωτοβολταϊκών και cloud της Huawei  στην φιλοσοφία του Onefitsall. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μπορεί να υποστηριχθεί καλύτερη προσαρμογή του προϊόντος, αλλά και περισσότερες λειτουργίες παρακολούθησης και διαχείρισης. Το LUNA2000-200KWH διαθέτει κυψέλη μπαταρίας υψηλής ποιότητας, με δεδομένα παρακολούθησης και ανάλυσης τεχνητής νοημοσύνης, ενεργή απομόνωση rack και ειδική δομική σχεδίαση ασφάλειας.

Σχετικά με την SKE:
Η SKE είναι Συνεργάτης Προστιθέμενης Αξίας της Huawei. Ιδρύθηκε το 2008 και είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην ευρωπαϊκή αγορά ηλιακής ενέργειας, προμηθεύοντας 16 χώρες με έξυπνα ηλιακά προϊόντα Huawei. Η SKE αναλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες πωλήσεων και σέρβις για το Huawei FusionSolar και υποστηρίζει πελάτες σε όλη την Ευρώπη.  
Οι υπηρεσίες της SKE βοηθούν τους ανθρώπους και τη βιομηχανία να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες και να μειώσουν αποτελεσματικά τις εκπομπές. Η παγκόσμια συνεργασία ως αλληλεπίδραση τεχνολογικών, κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων και των δύο εταιρειών, της SKE και της Huawei, οδηγεί στη βιώσιμη, ηλιακή παραγωγή ενέργειας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: www.ske-solar.com | Email: [email protected] | Τηλέφωνο:+30 698 6821731