Διάλεξη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

“Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και υποχρεώσεις της χώρας έναντι του στόχου 20-20-20”, είναι το θέμα της σεμιναριακής διάλεξης που θα αναπτύξει ο κ. Σωτήρης Ψημμένος μηχανολόγος μηχανικός ΑΠΘ, εντεταλμένος σύμβουλος της ALTEREN S.A., μεθαύριο Παρασκευή 12 Μαΐου στο ΤΕΙ/Θεσσαλίας.
Η διάλεξη εντάσσεται στη σειρά σεμιναριακών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων του ΤΕΙ και θα δοθεί στις 7.15 μ.μ. στο κτίριο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών Πληροφορικής (1ος όροφος, αίθουσα 6).
Ο κ. Ψημμένος έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο ήπιες μορφές ενέργειας και διαχείριση ενέργειας, σε περισσότερα των 150 έργων στο πλαίσιο ιδιωτικών έργων αλλά και Κοινοτικών και Εθνικών Αναπτυξιακών προγραμμάτων, με αντικείμενα μελέτες και εφαρμογές συστημάτων ήπιων μορφών ενέργειας, μελέτες εξοικονόμησης ενέργειας στη βιομηχανία και σε κτίρια, τεχνικοοικονομικές μελέτες σχεδίασης εγκαταστάσεων και επενδύσεων και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και περιβαλλοντικών ελέγχων.
Έχει εκπονήσει πραγματογνωμοσύνες και την περίοδο 1994-2014 και έχει συμμετάσχει στον έλεγχο και παραλαβή άνω των 30 επενδύσεων ενταγμένων στα ειδικά άρθρα 23α και 23β του Ν. 2601/86 (Αναπτυξιακός νόμος) ως εξωτερικός συνεργάτης του Υπουργείου Ανάπτυξης. Είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Η πολυετής εμπειρία του έχει να προσφέρει πολλά τόσο στους μεταπτυχιακούς φοιτητές μας, όσο και σε όλους όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση ενεργειακών έργων.