Νέες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες θα παρέχουν σύντομα περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στη Γερμανία, με συνολική ισχύ 1.610 μεγαβάτ. Η κυβέρνηση πραγματοποίησε πρόσφατα διαγωνισμό για εταιρείες που επιθυμούν να κατασκευάσουν υπεράκτια αιολικά έργα, παρέχοντας τελικά έξι άδειες.
Σύμφωνα με το Reuters, τα πάρκα αιολικής ενέργειας που θα κατασκευαστούν, θα είναι σε θέση να παράγουν την ίδια ισχύ με μία μονάδα πυρηνικής ενέργειας ή δύο μεγάλους σταθμούς φυσικού αερίου ή άνθρακα.
Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων της Γερμανίας ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Η μέση τιμή των νικητήριων προσφορών ήταν 46,60 ευρώ ανά μεγαβατώρα, και οι εταιρείες που κέρδισαν περιλαμβάνουν την Baltic Eagle, την Iberdrola, την Ørsted, την KNK Wind και την Innogy.
Τρία έργα θα βρίσκονται στη Βόρεια Θάλασσα και τρία στη Βαλτική Θάλασσα. Οι νικητές του διαγωνισμού έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν αιολικούς σταθμούς ανοικτής θάλασσας μεταξύ 2021 και 2025, με δικαιώματα χερσαίας σύνδεσης και 25 χρόνια λειτουργίας των εγκαταστάσεων.
Η αιολική ενέργεια φαίνεται να εκτοξεύεται στη Γερμανία σύμφωνα με το Γερμανικό Ίδρυμα Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, το 2016 απασχολούνταν 338.600 άτομα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 10.000 εργαζομένων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Η αιολική βιομηχανία ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την άνοδο των αριθμών αυτών, απασχολώντας σχεδόν το 50% των 338.600 εργαζομένων στον τομέα, με τους 27.200 να εργάζονται στον υποτομέα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 31 Δεκεμβρίου 2017, 1.169 ανεμογεννήτριες με εγκατεστημένη ισχύ 5.387 μεγαβάτ ήταν συνδεδεμένες στο δίκτυο της Γερμανίας. Ο επόμενος γύρος διαγωνισμών θα πραγματοποιηθεί το 2021.

Πηγή: www.naftemporiki.gr