Αμφότεροι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν απομείνει στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ προκρίνονται ενώ η Κομισιόν προωθεί την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έχει εγκρίνει τη συμμετοχή των δύο ενδιαφερομένων, Glencore και Vitol, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των μετοχών των EΛΠΕ.
Χθες η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά (του ΔΕΣΦΑ από την ιταλική Snam) δεν εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, διότι οι εταιρείες δεν δραστηριοποιούνται στην ίδια γεωγραφική περιοχή.
Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, ο ΔΕΣΦΑ διαχειρίζεται το δίκτυο αγωγών υψηλής πίεσης και έναν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ενώ η Snam είναι ο διαχειριστής του βασικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Πηγή: lifo.gr